tisdag 16 december 2014

Problemet är inte folkets polisförakt, utan polisens människoförakt

Jag antar att ni inte heller har missat dagens nyhet om polisens kvinnoregister. Det har alltså förts integritetskränkande register över kvinnor som anmält våldsbrott,Jag blir bara så trött på detta. 

Det pratas ibland om hur problematiskt det är att det finns ett så stort polisaförakt och att folk inte längre har något förtroende för polisen. Ärligt talat, är det så konstigt då? Vi har alltså här en yrkesgrupp som har som arbetsuppgift att skydda samhällets invånare från brottslighet och utreda brott. Denna yrkesgrupp har dessutom tillgång till en stor del information som är högst privat och som de inte ska titta på om de inte måste.

Vad gör då denna samhällsgrupp? Jo, skapar integritetskränkande register över olika samhällsgrupper, låter grupper som bryter mot yttrandefrihetsgrundlagen ha demonstrationer och använder övervåld mot motdemonstranter och utreder brott på mycket tveksamma sätt. Om brotten ens utreds och får gå till domstol, vill säga. De gör ju ofta inte det, trots att det rör sig om allvarliga brott.

Jag tycker inte att folkets misstro mot polisen är det stora problemet. Det som är själva roten till problemet är ju hur polisen behandlar folket. Hur ska polisen kunna fungera som den ska när sådant här händer och kvinnor sitter och skriver på twitter att de nu känner sig tryggare med att de aldrig vågade anmäla sin förövare? Polisen, vad håller ni på med egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar