tisdag 23 december 2014

Förbjud vuxna, typ

Förra veckan bloggade Underbaraclara och Lady Dahmer en hel del om detta med att platser ska vara barnfria. Jag håller med dem om att det är jättekonstig idé att förbjuda en grupp människor från en plats, i det här fallet bara på grund av deras ålder och hur folk förväntar sig att de kommer att uppföra sig. Ett hett tips till de som tycker att barn är så enerverande är ju antingen att inte lämna huset förrän efter att Bolibompa börjat eller att helt enkelt skärpa sig.

Hur som helst, eftersom vi ändå är inne på det här med att förbjuda folk från vissa platser har jag mina egna förslag på hur vi kan förbättra samhällsmiljön.
  • Mansfri kollektivtrafik. Ärligt talat, hur många gånger har en inte hamnat bredvid en man som sitter hur brett isär med benen som helst. Nu får det vara slut med detta. Att överväga att få männen att sitta som folk och att det blir rätt osmidigt om inte alla kan använda vår gemensamma kollektivtrafik ska vi naturligtvis inte tänka på. Nej, bort med de bredsittande männen.
  • Vuxenfri politik. Ärligt talat, vad har alla dåliga politiska beslut som fattas gemensamt? Just det, att de har fattats av vuxna. Därför kan vi lika gärna plocka bort dem helt från politiken. Jag tycker att vi gör precis som de vuxna redan gör nu och struntar i att alla grupper faktiskt behöver få höras i ett samhälle och låter alla barn bestämma utan dem.
  • Föräldrafria idrottsföreningar. Ursäkta, men hur irriterande är det inte med de föräldrar som alltid lägger sig i hur barnen presterar lite för mycket och ska sitta och skrika från publikplats? Det håller inte längre, så vi förbjuder alla föräldrar att komma. Strunt i att det finns föräldrar som verkligen gör ett jättebra jobb för att idrottslagen ska kunna gå runt, bort med alla.
  • Hundägarfria parker. Vem är det egentligen som inte har skött sina åtaganden när du råkar trampa i hundbajs i parken? Jo, i nästan alla fall är det en hundägare. Förbjud dem från parker helt. Att hundarna kanske behöver komma ut spelar ingen roll, de kan väl rasta sig själva?
Precis. Som ni hör är det ju jätterimligt att förbjuda vissa människor från platser. 

Andra förslag: Sitt som folk, lyssna på alla, håll käften och ta upp efter hundarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar