tisdag 16 september 2014

Riksdagsvalet 2014

Nej, men okej. Valet. Jag tror jag har återhämtat mig så pass nu att jag faktiskt orkar med att blogga om skiten. Igår var jag mest i ett väldigt trött töcken, dels på grund av att ångest under valnatten, men också på grund av resultatet. Hur orkar man egentligen efter de siffrorna? Vart kan jag emigrera så att jag slipper leva i ett land med ett rasistiskt parti som det tredje största?Allmänna tankar kring valet:

  • Kan vi snälla sluta med klassföraktet? Jag har sett hur många exempel som helst på att högutbildade i regel inte röstar på SD och ja, det säger jag inte emot, men vi kanske måste tänka lite längre? Kan det vara för att vi enorma klassklyftor i Sverige och det är underklassen som får lida av det? Jag säger definitivt inte att SD är lösningen på klassklyftorna, men att peka ut underklassen som rasistiska och SD-väljare som enbart korkade är inte heller en lösning. Självklart måste vi fortsätta ta debatten och stå upp emot rasism, men jag tror även att vi måste fråga de som röstade SD nu varför de gjorde så. Att Åkesson och resten av SD-ledningen är rasister säger jag inte emot, men att var åttonde person av alla de som röstade är rena rasister på det sättet vill jag verkligen inte tro. Kan vi diskutera detta nu tack, för att 13% röstar på något som går så tvärt emot demokrati ser jag som vårat samhälles största problem för tillfället.
  • Also, alla ni som bor i fina medelklassområden där alla röstar rödgronrosa eller moderat, kan ni sluta lägga upp bilder över hur just ert område röstat med texten "Tänk om (stadsdel) fått styra Sverige."? Vi vet redan att Sverige är segregerat på väldigt många olika sätt. Ni gör absolut ingenting bättre.
  • Stefan Löfven. Go home, you're drunk. När du sedan tar och nyktrar till kan du väl ta och inse att det inte alls är smart att ha en regering utan Vänsterpartiet, åtminstone inte om Socialdemokraterna ska hålla sina vallöften och fortsätta att vara typ socialistiska i alla fall. Det tror jag nämligen inte att ni klarar själva i nuläget och absolut inte tillsammans med Folkpartiet och Centerpartiet.
(Fun fact för aytt avsluta arg rant: Jag läser alltid ordet Centerpartiet med Maud Olofssons röst. Charmig/irriterande egenskap jag inte har en aning om varför min hjärna besitter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar