torsdag 29 november 2012

Tankar från hennes sida av sängen

Okej. Den där rubriken är totalt logikbefriad i mitt fall eftersom min säng knappast är så bred att man kan säga att det finns två sidor av den. Det är snarare min (eller i rubriken hennes) och den där lilla plätten i fotändan som katterna kan ligga på. Hennes och deras.

(Faktiskt ungefär som det brukar se ut i min säng. Massor av saker och så jag och någon av katterna som gosar.)


Hur som helst är det där bara lite relaterat till det jag egentligen ska skriva om. Jag ska filosofera lite om en sak jag tänkte på här om dagen. För tillfället känns det som att sjukt många par i min omgivning gör slut. Var och varannan dag ser eller hör jag att "nej, men de har gjort slut", "nej, hon är singel nu" eller "nej, han blev dumpad förra veckan". Sådant gör mig lite ledsen, även om det i många fall är så att jag inte ens stod speciellt nära någon av dem. Liksom, inte så att jag vill tinga alla dessa personer som gjort slut att bli tillsammans igen. Nejdå. Det känns bara så tråkigt när varma, positiva känslor, kärlek och fina verklighetshistorier tar slut.

Jag har fortfarande min lilla dröm om att bli sådär jättekär när jag är typ sexton (här ignorerar vi faktumet att jag nu är arton och singel) och att det faktiskt ska hålla och bli en sådan där fin kärlekshistoria som bara berättas på ålderdomshem. Där man har hållit ihop i så många år. Sällan har det varit en dans på rosor, men man har jobbat sig igenom allt och fortfarande finns den där kärleken kvar.

Jag tror inte att det bara finns en person som är rätt eller att man blir mindre lycklig med sin stora kärlek beroende på när man träffas. Det bara är något lite extra med de som lyckas hålla ihop så länge. Jag beundrar dem verkligen. Det är sådana sagor som är de vackraste kärlekssagorna. Strunt i dramatiken. Allra vackrast är en hand att hålla, någon att dricka te med på kvällarna och någon som finns där i vått och torrt resten av livet.

Bara min absoluta favoritkärlekshistoria:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar